Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2019 » Серпень » 10 » Спільно зі США Україна запустила новий ядерний проект
12:46
Спільно зі США Україна запустила новий ядерний проект


 

 Україна спільно зі США запустила новий ядерний проект

Україна і США розпочали у Вашингтоні проект співробітництва з освіти та досліджень у галузі сучасної ядерної науки та інженерії.

«В рамках заходу посольство презентувало виставку «50 винаходів, які Україна подарувала світу», яку можна оглянути в Університеті Джорджа Вашингтона», – сказано у повідомленні посольства України в США.

Відкривав конференцію посол України в США Валерій Чалий. Він наголосив на важливості розвитку українсько-американських відносин у ядерній сфері, зокрема «у обміні знаннями та технологіями для безпечного та ефективного використання мирного атому».

Нагадаємо, між Державною інспекцією ядерного регулювання України та Комісією ядерного регулювання Сполучених Штатів Америки 13 березня 2018 року в м. Роквіль (штат Меріленд, США) підписано Домовленість про обмін технічною інформацією та співробітництво у сфері ядерної безпеки. Домовленість підписали Голова Держатомрегулювання Григорій Плачков та Голова Комісії ядерного регулювання США Крістін Л.Свінікі під час участі делегації українського ядерного регулятора в 30-й щорічній Інформаційній конференції Комісії ядерного регулювання США.

Раніше під час Мюнхенської конференції з безпеки Йєнс Столтенберг наголосив на небезпеці глобального світу у той час, коли Росія, Китай та кНДР мають ядерну зброю.


За матеріалами Новини науки
Переглядів: 759 | Дата публікації: 10-08-2019 | Додав: adminA | Теги: україна, США, новий ядерний проект | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]