Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2022 » Серпень » 12 » Спалах нової інфекції тваринного походження почався у Китаї
00:27
Спалах нової інфекції тваринного походження почався у Китаї


спалах інфекція Новий геніпавірус Ланья LayV вразив 35 людей у двох провінціях. Багато інфікованих скаржаться на лихоманку, кашель та слабкість. Про це пише видання ВВС.

Зазвичай геніпавіруси цього типу фіксують серед землерийок. За даними китайських зоологів, до 27% популяції цього виду заражені LayV.

За даними вчених, близько 5% собак та 2% кіз також можуть бути заражені.

Передбачається, що кілька десятків хворих інфікувалися від тварин. Поки що немає даних про передачу цього вірусу між людьми, але вчені не виключають такого варіанту. Відомо, що коронавірус SARS-CoV-2 спочатку зустрічався виключно серед тварин.

Вивченням нового геніпавіруса займаються лікарі з Китаю, Сінгапуру та Австралії. Вони пишуть, що всі випадки нової інфекції не були смертельними.

Тим не менш, цей спалах вимагає уваги, оскільки деякі зоонозні віруси можуть бути потенційно смертельними для людини. До них відносяться, серед інших, вірус Ніпах, який періодично спалахує серед тварин і людей в Азії, і вірус Хендра, який нещодавно був вперше виявлений у коней в Австралії.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 209 | Дата публікації: 12-08-2022 | Додав: admin | Теги: інфекція, Походження, спалах, китай, тваринне | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]