Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2015 » Січень » 28 » Сонячну електростанцію потужністю 205 МВт побудують в горах Чилі
17:12
Сонячну електростанцію потужністю 205 МВт побудують в горах Чилі


 

Найближчим часом у чилійських Кордильєрах має розпочатися будівництво нової сонячної електростанції El Parque Solar Cordillera потужністю 205 МВт.

Вартість будівництва «сонячного парку» оцінюється приблизно у $410 млн. Розташовуватись він буде в районі Ло-Барнечеа (муніципалітет Сантьяго). А розробку та реалізацію проекту доручили чилійській компанії Eco Santiago, яка має побудувати електростанцію за три роки.

«Сонячний парк» займатиме територію у 614 гектар та включатиме 661 290 сонячних фотоелектричних панелей. «Чиста» електроенергія, яку вироблятимуть панелі, надходитиме у розпорядження національної електромережі Чилі. Крім того, в рамках проекту передбачається будівництво підстанції для збору надлишкової електроенергії. Eco Santiago запевняє, що сонячну електростанцію можна буде експлуатувати не менше 25 років – саме таким є номінальний термін роботи фотоелектричних панелей, який можна буде подовжити залежно від їх стану та продуктивності.

Очікується, що будівництво El Parque Solar Cordillera розпочнеться вже у вересні поточного року (за умови, якщо усі етапи проекту будуть затверджені).

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1323 | Дата публікації: 28-01-2015 | Додав: adminA | Теги: сонячну електростанцію потужністю 2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]