Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 30-04-2024
Головна » 2023 » Грудень » 14 » Сонячні та місячні затемнення - коли вони будуть у 2024 році
13:56
Сонячні та місячні затемнення - коли вони будуть у 2024 році


Наступного року людям пощастить спостерігати п’ять затемнень, з яких буде два місячних і три сонячних.

Перше місячне затемнення відбудеться 24 та 25 березня. Проте спостерігати принаймні його частину пощастить більшій частині Європи, Північній та Східній Азії, великій частині Австралії, Африки, Північної та Південної Америки, а також з Тихого океану, Атлантики, Арктики і Антарктиди. Українцям же не вдасться його побачити.

Друге місячне затемнення станеться 17 та 18 вересня 2024 року. Воно буде частковим і доступним для спостереження жителям Європи (в тому числі й Україні), більшої частини Азії, Африки, Північної та Південної Америки, Тихого океану, Атлантики, Індійського океану, Арктики та Антарктиди.

Третє й останнє в наступному році місячне затемнення відбудеться 17 жовтня, однак цю подію не буде видно з жодного місця на Землі.

Що стосується сонячних затемнень, то вони відбудуться весною та восени.

8 квітня таке явище спостерігатимуть західна Європа, Північна Америка, північ Південної Америки, Тихий океан, Атлантика та Арктика. Україні ж не пощастить його побачити, як і те, що відбудеться 2 жовтня.

Це повне затемнення можна буде спостерігати з півдня Північної Америки, великої частини Південної Америки, Тихого океану, Атлантики та Антарктиди.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 80 | Дата публікації: 14-12-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]