Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2021 » Червень » 28 » Скільки відновлювалася галактика після Великого Вибуху стало відомо
00:02
Скільки відновлювалася галактика після Великого Вибуху стало відомо


галактика Згідно з новим дослідженням, проведеним співробітниками з Університетського коледжу Лондона (UCL) і Кембріджського університету, космос почав відновлюватися від Великого Вибуху, коли утворилися перші зірки: це сталося через 250-350 млн років.

Дослідницька група вивчила шість найвіддаленіших галактик, світло від яких йшло до Землі більшу частину їхнього життя. Автори виявили, що дістатися від цих галактик до Землі можна за 13 млрд років: в той момент, коли світло тільки починало свою подорож у бік нашої планети, Всесвіту було всього 550 млн років.

Аналізуючи зображення з космічних телескопів “Хаббл” і “Спітцер”, дослідники розрахували вік цих галактик в діапазоні від 200 до 300 млн років: це дозволяє оцінити період, коли їх зірки вперше сформувалися.

Провідний автор, доктор Ніколас Лапорт з Кембриджського університету, зазначив, що Всесвіт, ймовірно, був занурений в темряву протягом перших кількох сотень мільйонів років, до того, як утворилися перші зірки і галактики.

“Наші спостереження свідчать про те, що космічний світанок стався через 250-350 млн років після початку формування Всесвіту”, – говорять вчені в дослідженні.

Автори нової роботи відзначають, що їх знання можуть бути поки неповними, тому вони очікують початку місії телескопа "Джеймс Уебб".


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 345 | Дата публікації: 28-06-2021 | Додав: admin | Теги: великий, Вибух, галактика, відновлення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]