Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2023 » Квітень » 27 » Сильніше, ніж вважалося раніше відрізняються чоловіки та жінки
00:11
Сильніше, ніж вважалося раніше відрізняються чоловіки та жінки


Американські вчені провели низку досліджень та з’ясували мінливість розмірів органів травної системи чоловіків та жінок. Виявилося, що тонка кишка у жінок довша, ніж чоловіків. Вчені з Університету штату Північна Кароліна виявили, що розмір печінки залежить від товстої кишки.

Так, вчені з’ясували, що різниця у довжині між тонкою кишкою у жінок та чоловіків становить приблизно 30 сантиметрів на користь перших. Для цього було проведено ретельний аналіз та виміри органів травлення у 45 трупів людей різної статі.

Крім цього, було виявлено різницю і в інших органах. Так, наприклад, довжина апендикса коливається від 1,4 до 12,7 сантиметрів, а розміри сліпої кишки варіюються від 6,5 до 25,8 сантиметрів, що більше, ніж в попередніх дослідженнях. Крім того, довжина печінки залежить від довжини апендикса та товстої кишки.

Крім цього, є також відмінності, які обумовлені ґендером. Так, тонка кишка у жінок має в середньому 435 сантиметрів довжини, тоді як у чоловіків – 404 сантиметри. За версією вчених, це пов’язано з тим, що у чоловічого та жіночого організмів різні потреби. Жіноча репродуктивна система споживає більше жирів з їжі і, ймовірно, довга тонка кишка сприяє засвоєнню більшої кількості цього та інших поживних речовин.

У чоловіків у свою чергу найчастіше довша товста і сліпа кишки, а також печінка. Це може бути пов’язано з тим, що вони компенсують знижене засвоєння жирів більшою залежністю від мікробної ферментації, а для цього потрібні великі товста і сліпа кишки. Цим пояснюється і збільшений розмір печінки, яка здатна переварити більше мікробних сполук, ніж у жінок. Проте достеменно з’ясувати причину відмінностей допоможуть майбутні дослідження.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 106 | Дата публікації: 27-04-2023 | Додав: admin | Теги: жінка, чоловік | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]