Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2023 » Травень » 22 » Силами ентузіастів з усього світу розробляють космічну їжу в NASA
00:09
Силами ентузіастів з усього світу розробляють космічну їжу в NASA


NASA оголосило вісім команд-переможців і присудило їм призи на суму $ 750 000 у другому етапі конкурсу Deep Space Food Challenge, організованого агентством. Команди-переможці візьмуть участь у третьому, заключному етапі конкурсу.

Оскільки NASA готується відправити астронавтів далі в Сонячну систему, ніж будь-коли раніше, агентству потрібні харчові системи, які зможуть підтримати майбутні екіпажі в глибокому космосі на довгі роки. Deep Space Food Challenge закликає винахідників з усього світу створити технології, які допоможуть прогодувати астронавтів під час майбутніх довготривалих космічних місій.

"Ці креативні рішення-переможці належать командам, що складаються з представників бізнесу, університетів та окремих винахідників, і демонструють, як НАСА може отримати вигоду з досвіду кожного для вирішення важливих завдань", — сказала Емі Камінскі, керівник програми "Премії, виклики та краудсорсинг" в Управлінні космічних досліджень і польотів NASA. "Ми раді оголосити третій етап конкурсу, щоб побачити, куди ці команди зможуть розвинути свої технології далі".

На другому етапі перед десятками команд стояло завдання створити та продемонструвати маломасштабні прототипи технологій, які використовують мінімум ресурсів та створюють мало відходів, виробляючи безпечну, здорову та апетитну їжу для астронавтів. Суддівська колегія обрала вісім переможців, які протягом наступного року розроблятимуть і демонструватимуть повномасштабні харчові технології в рамках третього етапу.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 108 | Дата публікації: 22-05-2023 | Додав: admin | Теги: космос, їжа, NASA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]