Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2020 » Квітень » 14 » Штучний інтелект за аналізом крові може визначити 50 видів раку у людей - вчені
13:35
Штучний інтелект за аналізом крові може визначити 50 видів раку у людей - вчені


  Вчені: штучний інтелект за аналізом крові може визначити 50 видів раку у людей

За аналізом крові штучний інтелект здатен визначити 50 видів раку.

Штучний інтелект (ШІ) може прискорити діагностику раку. Дослідники презентували новий аналіз крові на основі високої технології, який може визначити 50 різних типів раку, інформує Ukr.Media.

Модель протестували на майже 7 тис. зразків крові. За словами розробників, аналіз крові за допомогою ШІ дає багатонадійні результати. Точність виявлення раку дорівнювала 99 %.

Для навчання моделі ШІ вчені розробили алгоритм аналізу фрагментів ДНК крові і фрагментів, які можуть з’являтися на тлі ракових захворювань. Робота проводиться на основі технології метилювання ДНК.

«Наша попередня робота показала, що тести на основі метилювання перевершують традиційні методи секвенування ДНК для виявлення множинних форм раку у зразках крові», — зазначає онколог Джеффрі Окснард з Інституту раку Дана-Фарбер.

Майкл Сейден, голова дослідження, зазначив, що тест допомагає не лише визначити наявність раку, але і місце його локалізації.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 466 | Дата публікації: 14-04-2020 | Додав: adminA | Теги: штучний інтелект, діагностика раку | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]