Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2012 » Вересень » 12 » Щоб збільшити кількість виводка, антарктичні молюски змінювали стать
20:36
Щоб збільшити кількість виводка, антарктичні молюски змінювали стать



Антарктичні молюски стали змінювати стать
Антарктичні двостулкові молюски здивували вчених, які виявили, що вони навчилися змінювати стать. Молюски під назвою Lissarca miliaris були вперше описані вченими в 1845 році. Однак той факт, що вони стали гермафродитами спантеличив учених з Національного океанографічного центру Саутгемптона.

Вчені припускають, що молюски виробили можливість зміни статі, щоб більш ефективно розмножуватися в дуже холодних водах океану. Результати цього дослідження були опубліковані в журналі Polar Biology.

Самки молюсків можуть утримувати до 70 особин молодняку ​​на своєму панцирі. Однак зосередившись на відтворенні на клітинному рівні, вчені виявили, що ікринки присутні і в тілі самців.

Вчені припускають, що самці цих двостулкових молюсків мають можливість відтворювати потомство на ранніх стадіях розвитку, а потім з віком міняють чоловічі статеві органи на жіночі, щоб збільшити кількість виводка.

Між тим це є відносно поширеним явищем серед безхребетних істот в Антарктиці, що пов'язано з екстремальними умовами.

На думку експертів, двостулкові молюски намагаються максимізувати свою репродуктивну функцію, так як в холодній воді ікра і потомство розвиваються дуже повільно.

За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 2124 | Дата публікації: 12-09-2012 | Додав: adminA | Теги: антарктичні молюски, стать | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]