Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2012 » Серпень » 18 » Що робить нас розумнішими всіх істот на Землі?
22:06
Що робить нас розумнішими всіх істот на Землі?




Мікроскопічні частинки всередині білка дозволили людині стати найрозумнішою істотою на планеті. На думку вчених, це ключ до розуміння, чому наш мозок набагато більше і складніше, ніж у будь-якого іншого тварини.

Це може також пояснити, яким чином наші неперевершені розумові здібності розвивалися так швидко і різко. Ця таємниця збиває з пантелику багатьох науковців протягом десятиліть, пише Блогун.

Сучасний людський мозок в три рази більше за обсягом, ніж у людиноподібних мавп, наших найближчих родичів. Більш того, його співвідношення до розмірів тіла значно більше. Крім того, він має набагато більшу кору головного мозку, область, яка контролює вищі розумові процеси з більш високою концентрацією нейронів, ніж в інших тварин.

Нове дослідження показує, що еволюційному розвитку ми зобов'язані конкретному виду білка, який називається домен DUF1220. Його кількість набагато більш численне у людей, ніж у інших видів.

Людина має більше 270 копій DUF1220 закодованих в ДНК. Шимпанзе займають друге місце - 125. Горили - 99, а мавпи - 30.

Це відкриття відкриває багато нових дверей. Воно надає нові можливості для діагностики захворювань, пов'язаних з розміром мозку.



За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 2225 | Дата публікації: 18-08-2012 | Додав: adminA | Теги: Сучасний людський мозок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]