Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 09-05-2024
Головна » 2023 » Червень » 25 » Що потрібно негайно зробити, якщо телефон впав у воду - рис не врятує
13:22
Що потрібно негайно зробити, якщо телефон впав у воду - рис не врятує


Якщо ви зреагуєте швидко, є шанс уникнути гіршого, у тому числі незапланованого апгрейда. Розповідаємо, як врятувати "потопельника" і чому рис в цьому не помічник.

Випадкове падіння смартфона в воду – одна з тих проблем, яка доволі часто зустрічається серед користувачів. Попри те, що у багатьох смартфонів є хороший захист від попадання вологи всередину, завжди є ймовірність, що це може призвести до серйозних пошкоджень пристрою в майбутньому.

Втім, якщо ви зреагуєте негайно, є гарний шанс легко уникнути гіршого, у тому числі незапланованого апгрейда. Розповідаємо, як врятувати "потопельника" і чому рис в цьому не помічник.

Як не потрібно рятувати телефон, що впав у воду:

У кожної людини є своя механіка з порятунку смартфона: хтось трясе його, щоб вода швидше вилилася, хтось починає екстрену сушку феном. Дехто й зовсім залишає пристій на батареї чи біля обігрівача.

Однак використання фена або батареї не найкраща ідея, оскільки більшість сучасних смартфонів мають корпус, склеєний термо-клеєм. Нагрівання корпусу може призвести до порушення герметичності, А в деяких випадках навіть до пошкодження пристрою.

Разом з тим тряски і спроби видути воду в більшості випадків призводять до того, що краплі забиваються в важкодоступні кути.

Чи може рис врятувати потонулий телефон

Вважається, що рис відмінно вбирає вологу. Однак через маленький розмір зерен не рекомендується використовувати рис (або будь-яку іншу крупу) для сушіння промоклого смартфона, оскільки вони можуть легко забитися в роз'єми.

Не кажучи вже про крохмаль, який також може завдати серйозної шкоди, потрапивши у ваш мобільний телефон.

Телефон впав у воду: що потрібно зробити насамперед

Якщо смартфон впав у воду, необхідно якомога швидше вимкнути його і вийняти батарею (по можливості). Потім слід обернути мобільник в паперові рушники або серветки і залишити на сухому місці для висихання. Можна також використовувати силікагелеві мішечки для вбирання вологи.

Обов'язково зачекайте принаймні 24 години, перш ніж повернути акумулятор і ввімкнути телефон.

Однак важливо розуміти, що в домашніх умовах, без розбирання корпусу, досягти повної просушування смартфона практично неможливо, і корозія почне розвиватися в будь-якому випадку. Питання лише в тому, наскільки серйозною вона буде і що трапиться з телефоном. "Потопельник" може почати проявляти неполадки і поломки через кілька місяців або пів року.

У будь-якому випадку, краще не покладатися на удачу і якомога швидше звернутися в сервісний центр. Пам'ятайте, чим менше пройде часу, тим більше у апарату шансів залишитися працездатним.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 98 | Дата публікації: 25-06-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]