Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Нд, 05-05-2024
Головна » 2023 » Серпень » 7 » Що потрібно їсти для здорового хребта - дефіцит деяких речовин викликає біль у спині
15:14
Що потрібно їсти для здорового хребта - дефіцит деяких речовин викликає біль у спині


З віком багато людей стикаються з болем у спині. Експерти розповіли, що здоров’я хребта залежить не лише від способу життя, а й від харчування. Для підтримки здоров’я кісток та запобігання болю у спині потрібно підтримувати баланс корисних речовин в організмі.

Вітамін D

Цей вітамін відповідає за засвоєння кальцію та регуляцію імунного балансу. Його необхідно приймати для підтримки здоров’я зубів та кісток. Вітамін D міститься у таких продуктах, як яйця, печінка, вугор, сушений гриб, сайра.

Протеїн

Протеїн є будівельним матеріалом для м’язів та паливом для підвищення температури тіла. Багато білка містяться у молочних продуктах, морепродуктах та соєвих продуктах.

Мінерали

Для здоров’я кісток найкорисніші такі мінерали – калій, кальцій, магній, натрій. Усі ці мінерали сам організм людини не виробляє. Отримати їх можна з таких продуктів:

    калій — шпинат, редиска, банани, морські водорості;
    магній — морські водорості, креветки, сардини, окра, соєві продукти;
    кальцій — сардина, молюски, морські водорості, соєві боби;
    натрій — сіль.

Вітамін К

Цей вітамін застосовують при лікуванні остеопорозу. Наукові дослідження показують, що при постійному вживанні вітаміну D та K збільшується щільність кісткової тканини. Отримати вітамін К можна зі шпинату, броколі, капусти, сиру, помідорів, морських водоростей.

Якщо ви хочете схуднути, важливо починати день зі здорових продуктів. Поживний сніданок може дати вам заряд енергії та сил.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 108 | Дата публікації: 07-08-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]