Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 18-04-2024
Головна » 2019 » Листопад » 8 » Що потрібно для створення постійної колонії на Марсі - розповів Ілон Маск
13:18
Що потрібно для створення постійної колонії на Марсі - розповів Ілон Маск


 

 

Ілон Маск розповів, що потрібно для створення постійної колонії на Марсі

Глава SpaceX Ілон Маск заявив, що для створення поселення на Марсі буде потрібно побудувати і запустити близько тисячі ракет Starship, а на розвиток інфраструктури піде до 20 років.

Про це Маск написав на сторінці в Twitter.

Він розповів, що для створення колонії на Марс необхідно доставити "мільйони тонн" обладнання і ресурсів, але так як Земля і Марс зближуються тільки раз в два роки, проводити запуски постійно не вийде.

Робота над Starship поки що не завершена. Маск представив проєкт багаторазової ракети в жовтні 2019 року. За його розрахунками, перші польоти Starship з екіпажем на орбіту можуть початися в середині 2020 року. Глава SpaceX очікує, що до моменту будівництва бази на Марсі кожен політ Starship буде обходитися компанії не дорожче, ніж в $2 млн.

Starship розрахований на максимально повторне використання і зможе літати в космос до трьох разів на добу з перервами на обслуговування і дозаправку. Один корабель зможе здійснювати близько тисячі польотів на рік, сподівається глава SpaceX.

"Якщо ми побудуємо стільки ж кораблів Starship, скільки у нас ракет Falcon - тобто близько сотні, - і кожен буде доставляти на орбіту 100 тонн вантажу, то пропускна здатність досягне 10 млн тонн корисного навантаження в рік", - написав Маск.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 640 | Дата публікації: 08-11-2019 | Додав: adminA | Теги: Ілон Маск, марс, створення постійної колонії | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]