Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2015 » Листопад » 27 » Що може призводити до вимирання видів - вчені дослідили
22:35
Що може призводити до вимирання видів - вчені дослідили


 

Еволюційні пристосування до специфічних умов довкілля можуть бути невигідні і навіть призводити до зникнення видів.

Про це йдеться в дослідженні вчених, які проаналізували вимирання різних видів риб сімейства цихлід в африканському озері Вікторія, передає УНІАН.

Деякі приклади свідчать, що нові еволюційні пристосування призводять до збільшення кількості видів, проте в цій роботі вчені показали, як подібні адаптації можуть призводити до зменшення кількості видів в умовах конкуренції. Для детального вивчення цього явища вчені розглянули еволюцію глоткових щелеп деяких видів риб.

Такі щелепи збільшують силу укусу і дозволяють рибам справлятися з твердою здобиччю. Вчені виявили, що морські риби з глотковими щелепами надавали перевагу твердому видобутку, на відміну від інших колючеперих риб.

Однак це еволюційне нововведення мало свої недоліки, оскільки глоткові щелепи погано адаптовані для звичайного раціону риб. Це пояснює вимирання хижих цихлід з глотковими щелепами в озері Вікторія, коли туди був заселений нільський окунь в 1950-х роках.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 1405 | Дата публікації: 27-11-2015 | Додав: adminA | Теги: дослід, вчені, вимирання видів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]