Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2021 » Вересень » 21 » Що чекає на людство внаслідок глобального потепління і як цього уникнути - повідомили в ООН
15:26
Що чекає на людство внаслідок глобального потепління і як цього уникнути - повідомили в ООН


  Генеральний секретар ООН Антоніо Гутерріш попередив, що потепління клімату на планеті більш ніж на 1,5 градуси приведе до катастрофи. За його словами, уникнути цього можна досягненням вуглецевої нейтральності у найближче десятиліття.

«Будь-яке потепління вище 1,5 градуса стане катастрофою», – сказав Гутерріш на конференції з питань клімату.

За його словами, щоб обмежити нагрівання клімату, необхідно у найближчі десять років домогтися вуглецевої нейтральності і на 45% скоротити викиди в атмосферу.

Гутерріш звернувся до країн-учасниць G20, оскільки на частку цих країн припадає 80% викидів парникових газів. Генсек підкреслив, що наступна зустріч групи буде важлива для досягнення успіху конвенції ООН зі зміни клімату. При цьому він висловив думку, що на заходи в сфері кліматичних змін в країнах, що розвиваються щорічно потрібно виділяти близько 100 млрд доларів.

Нагадаємо, раніше Антоніу Гутерреш заявив, що останні шість років стали найспекотнішими за всю історію спостережень на тлі стрімкої зміни клімату.

Також генсек ООН зазначив, що земляни можуть не дожити до наступного століття, якщо терміново не почнуть боротися з глобальним потеплінням.

Кліматичні зміни заважають боротьбі з голодом та бідністю у світі. Згідно з новим звітом ООН, людство не зможе подолати бідність до 2030 року, як це планувалося у 2015 році.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 307 | Дата публікації: 21-09-2021 | Додав: adminA | Теги: Глобальне потепління, ООН, Людство | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]