Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2016 » Липень » 21 » Розслідування встановило джерело забруднення - почервоніла Стугна з мертвою рибою
17:48
Розслідування встановило джерело забруднення - почервоніла Стугна з мертвою рибою


 

Ймовірним джерелом забруднення річки Стугна в Київській області стали викиди одного з підприємств, що орендує площі на заводі «Холодильник».

Як повідомляє Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, 15 липня до управління служби у Васильківському районі надійшло повідомлення про забруднення русла річки Стугна невідомою речовиною рожево–червоного кольору і масову загибель всіх видів риби, які були в річці.

Одразу після надходження повідомлення було створено робочу групу з представників місцевої влади, управління Держпродспоживслужби у Васильківському районі, Державної екологічної інспекції та Національної поліції, яка виїхала для відбору проб води, загиблої риби та встановлення попередніх причин забруднення.

Спеціалісти відібрали проби риби та води в різних місцях: у руслі річки Стугна після шлюзів; у стічній канаві, яка виходить із колишнього заводу «Холодильник» та впадає в річку Стугна; безпосередньо зі стічного колектору заводу; річки Васильківка, де впадає стічний колектор; на вході на територію стічного колектору; на вході на територію заводу з річки Васильківка.

Усі проби відібрані в супроводі працівника Васильківського КП «Водоканал». Також у присутності представників поліції відібрані проби на території колишнього заводу «Холодильник».

Увесь відібраний матеріал направлено до Регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини в Київській області на дослідження. «Згідно з результатами лабораторних досліджень, у пробах води та риби виявлена загальна токсичність, перевищення вмісту аміаку, сірководню та пестицидів: Протіоконазолу та його метаболітів Протіоконазол-дестіо, Металаксилу М, Флудіоксонілу, Ефіру фосфату, Імідаклоприду», - сказано в повідомленні.

Попереднім розслідуванням встановлено, що ймовірним джерелом забруднення стали викиди одного з підприємств, що орендує площі на заводі «Холодильник». Зараз цим питанням опікується поліція, яка через забруднення річки відкрила кримінальне провадження. «Після отримання всіх результатів дослідження та проведення повного розслідування громадськість буде поінформована додатково», - зазначає відомство. Держпродспоживслужба також рекомендує населенню утриматися від купання в Стугні та вилову риби до стабілізації екологічної ситуації.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 1153 | Дата публікації: 21-07-2016 | Додав: adminA | Теги: джерело забруднення, почервоніла Стугна з мертвою рибою | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]