Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2021 » Січень » 4 » Розкрити три таємниці планети Марс вдалося вченим
00:23
Розкрити три таємниці планети Марс вдалося вченим


розкриття таємниця планета марс У цьому їм допоміг космічний зонд InSight.

Вчені запустили космічний зонд на планету Марс. За один марсіанський рік, він зафіксував понад 450 землетрусів і зміг зібрати велику кількість інформації про метеорологічні дані планети. Також цей космічний апарат зміг виміряти температуру поверхні Марса.

Завдяки космічному зонду InSight вчені дізналися три речі про планету Марс:

Присутність слабких трясінь на планеті

Максимальна сила землетрусу, зафіксована космічним зондом InSight, – 4 бали. Незважаючи на те, що землетруси не сильні, планета Марс часто страждає від них. Вчені прийшли до висновку, що для вивчення шарів кори на планеті Марс, необхідно чекати більш сильних землетрусів.

Марсіанський вітер може приховувати сильні землетруси

На думку вчених, марсіанський вітер міг впливати на чутливість зонда InSight. Це пояснюється тим, що вітер видає сильний шум і злегка трясе поверхню. Вчені прийшли до висновку, що саме це може приховувати сильні землетруси на планеті Марс.

Повна відсутність поверхневих хвиль

Під час землетрусів виникає два види об’ємних хвиль, що проходять через частину планети. Вони називаються поверхневими. Перш ніж вчені запустили на планету Марс космічний зонд, вони думали, що завдяки хвилям зможуть заглянути на глибину близько 500 км, під поверхнею мантії. Але як виявилося, на Марсі землетруси не супроводжуються поверхневими хвилями. Цей факт викликав повний шок у вчених.

Щоб дізнатися ще більше про Марс, вчені планують запустити туди ще один космічний зонд.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 390 | Дата публікації: 04-01-2021 | Додав: admin | Теги: планета, марс, таємниця, Розкриття | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]