Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Нд, 08-09-2024
Головна » 2024 » Червень » 18 » Розгледів те, що вченим не вдавалося 50 років, космічний телескоп Джеймс Вебб
14:32
Розгледів те, що вченим не вдавалося 50 років, космічний телескоп Джеймс Вебб


Космічний телескоп «Джеймс Вебб», спільний проект NASA та Європейського космічного агентства, здивував науковий світ своїм недавнім відкриттям. Він розкрив справжню природу подвійної зірки у системі WL 20S у Чумацькому Шляху, яку досі вважали одиничною зіркою.

“Ми були абсолютно шоковані. Протягом десятиліть ми вивчали це джерело і думали, що знаємо його наскрізь”, – поділилася астроном Мері Барсоні.

Завдяки використанню камери середнього інфрачервоного діапазону (MIRI) на телескопі, дані були представлені на 244-му засіданні Американського астрономічного товариства. Встановлено, що подвійні зірки в системі WL 20S мають однакові газові викиди з полюсів і оцінюється, що їхній вік становить 2-4 мільйони років.

Додаткову інформацію вчені отримали використовуючи комплекс радіотелескопів Atacama Large Millimeter Array (ALMA) в пустелі Атакама, Чилі, який фіксує електромагнітне випромінювання у міліметровому та субміліметровому діапазоні.

З’ясувалося, що обидві зірки оточені дисками з пилу та газу, що може свідчити про процеси формування планет. Зірки перебувають на фінальній стадії свого формування.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 62 | Дата публікації: 18-06-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]