Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2019 » Січень » 17 » Російські сторінки, що писали про Україну Facebook видалив
15:27
Російські сторінки, що писали про Україну Facebook видалив


 


Facebook видалив російські сторінки, що писали про Україну

Соціальна мережа Facebook заявила у четвер, що видалила 512 груп, сторінок і акаунтів, які брали участь у скоординованій недостовірній поведінці на Facebook та Instagram.

Виявлено, що дві операції проводилися з Росії, одна з яких була активна в декількох країнах, а інша була специфічною для України, повідомляє компанія.

"Ми не знайшли жодних зв'язків між цими операціями, але вони використовували подібну тактику, створюючи мережу акаунтів, щоб ввести в оману інших про те, хто вони є і що вони роблять", - сказано в повідомленні.

"Особи, що стоять за цими акаунтами, здебільшого представляли себе українцями, і вони керували різними фейковими акаунтами, поширюючи місцеві українські новини на різні теми, такі як погода, протести, НАТО і стан охорони здоров'я в школах. Ми визначили деяке технічне співпадіння з діяльністю, що походила з Росії перед проміжними виборами у США, зокрема поведінку, що мала характеристики попередньої діяльності Агентства iнтернет-досліджень (IRA - російська "фабрика тролів". - Ред.)", - заявили у Facebook.

Разом з видалених сторінок та акаунтів булo витрачено близько $135 000 на рекламу, яка оплачувалася в євро, рублях і доларах США.


За матеріалами Новини науки
Переглядів: 679 | Дата публікації: 17-01-2019 | Додав: adminA | Теги: російські сторінки, facebook, про Україну | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]