Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 21-09-2024
Головна » 2024 » Серпень » 17 » Роботу виробника ядерної зброї рф українські хакери заблокували
13:32
Роботу виробника ядерної зброї рф українські хакери заблокували


  Хакери "BO TEAM" заблокували роботу виробника ядерної зброї рф. Про це йдеться у публікації ресурсу "Інформаційний спротив".

Успішне полювання кіберактивістів «BO Team» продовжується. Його черговою жертвою став Інтернет-провайдер «Вега» з міста Снєжинськ Челябінської області (відоме з радянських часів закрите адміністративно-територіальне утворення Челябінськ-70).

Результати перевершили сподівання. Виведено з ладу понад 1173 комутаторів провайдера і 10 серверів компанії, повністю знищено інформацію на них. Як наслідок вже п’ять днів поспіль заблоковано надання послуг Інтернету та зв’язку цілій низці стратегічних підприємств міста, а перспективи їх повноцінного відновлення залишають бажати кращого…

Як зазначили в «BO Team», яке взяло на себе відповідальність за кібератаку, Інтернет-провайдер «Вега» є єдиним провайдером у місті. При цьому одне із місто-утворюючих підприємств «ВНІІТФ» (Всеросійський науково-дослідний інститут технічної фізики) — розробник ядерних боєприпасів підключений лише до цього провайдеру.

Ключове, що отримали наші хакери — персональні дані та документи цього заводу, який знаходиться під санкціями.

З них вже очевидно, хто і яким чином допомагає інституту їх обходити. Здобуті в місцевих пабліках соцмереж красномовна переписка та коментарі свідчать, що через кібератаку можливий зрив державного оборонного замовлення.

До слова, «BO Team» з задоволенням бере на себе всю повноту відповідальності за цей зрив і обіцяє, що він буде не останнім.

Сама ж компанія не знайшла нічого кращого, ніж просто повідомити, що її інфраструктура мережі зв’язку зазнала атаки, але обіцяла до середини 17 серпня все полагодити. Проте більше віриться в прогнози кібевоїнів «BO Team», які говорять, що це можливо, але "після дощика в четвер" і то, якщо "рак на горі свисне".

Раніше АрміяInform повідомляла, що у липні українські патріотично налаштовані ІТ-спеціалісти із BO Team атакували російську групу компаній «комбайновий завод ростсельмаш».


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 47 | Дата публікації: 17-08-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]