Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 01-05-2024
Головна » 2023 » Жовтень » 10 » Робота, який може імітувати рухи різних персонажів, представила Disney. ВІДЕО
00:40
Робота, який може імітувати рухи різних персонажів, представила Disney. ВІДЕО


Walt Disney Imagineering представила на конференції IEEE IROS у Детройті робота без назви, який вміє імітувати рухи різних персонажів. Він може відтворювати ходьбу певних персонажів, таких як півень з "Моани", або проявляти цікавість, подібно до ВАЛЛ-І з однойменного мультфільму.

Робот нагадує BD-1 з гри Star Wars Jedi: Fallen Order 2019 року. Це компактний двоногий механізм з тонкою головою-коробкою на довгій шиї, обладнаний ліхтариком і парою малих вусиків.

Голова робота має широкий діапазон рухів, який дозволяє виразно передавати індивідуальність персонажів. Для створення дружнього і привабливого вигляду робота, його програмували на імітацію поведінки собак. Наприклад, коли щось цікавить робота, він нахиляє голову, і його вусики рухаються подібно до собачих вух.

Цей прототип є частиною довгострокового проекту, над яким Disney працює не перший рік. Інженери компанії розробляють механізми, що можуть рухатись, інспіровані реальною анімацією. Ця система використовує не тільки працю самих аніматорів, але й машинне навчання, щоб одні моделі можна було адаптувати та застосовувати до різних робіт у короткі терміни.

Іншими словами, якщо у персонажа Disney є певний спосіб ходити, то схожий робот має точно відтворювати це. Це своєрідна мова тіла, що розвивається паралельно з основними властивостями, маневреністю та адаптацією роботів до різних ситуацій переміщення.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 92 | Дата публікації: 10-10-2023 | Додав: admin | Теги: персонаж, disney, робот, РУХ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]