Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 27-04-2024
Головна » 2022 » Вересень » 11 » Редагування генів людей - до чого, на думку вченого, це призведе
14:27
Редагування генів людей - до чого, на думку вченого, це призведе


Філософ Антоніо Дієгес вважає, що редагування геному може мати для людей негативні наслідки. Ось що через це може чекати людство.

На думку філософа Антоніо Дієгеса, зараз люди вже не знають, що робити з такою кількістю технологічних досягнень. Про це ще у 1930-х роках говорив Ортега-і-Гассет. А щодо поліпшення життя людини завдяки генному редагуванню та установці мозкових імплантів, то треба діяти в цьому напрямку дуже обережно. Проблема в тому, що зміни, які внесуть люди, можуть виявитися незворотними. В результаті це вплине на потомство.

Зараз, звичайно, вчені досягли великих успіхів у сфері збільшення тривалості життя людей та тварин. Наприклад, вони вже змогли омолодити мишей. Дослідження на людях протікають повільніше через те, що старість ніхто не вважає за хворобу.

У той же час, якщо фахівці зможуть продовжити життя людей хоча б на 20 років, то в суспільстві відбудуться величезні зміни. В результаті на пенсію, наприклад, людина виходитиме куди пізніше.

При цьому, якщо продовжуватиме існувати проблема дорожнечі ліків, то між різними соціальними класами збільшиться розрив у плані довголіття. При цьому відомо, що на тривалість життя більше впливає не генетика, а місце проживання.

Також того дня, коли люди зможуть змінювати геном і відтворювати потомство на замовлення, почнеться поділ суспільства. У результаті соціальний поділ перетвориться на біологічний поділ. У результаті виникнуть нові форми життя з іншими інтелектуальними і фізичними характеристиками.

Тобто весь світ перетвориться на антиутопію. Існуватимуть еліти, які вже з біологічної точки зору кращі за інші. І ці еліти стануть незмінними.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 188 | Дата публікації: 11-09-2022 | Додав: adminA | Теги: вчені, редагування генів людей | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]