Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 16-04-2024
Головна » 2012 » Травень » 16 » Реальний віртуальний світ
17:33
Реальний віртуальний світ



Науковці довели, що спілкування в Інтернеті рівноцінне реальному

Науковці з Австрії та Швейцарії спростували усталену думку про те, що спілкування в Інтернеті відрізняється від спілкування у реальному житті.

Зокрема, вони встановили, що переважна частина користувачів Мережі дотримується правил пристойності. Стаття дослідників з'явилася у журналі Scientific Reports.

У рамках дослідження науковці аналізували спілкування користувачів у мережах IRC (Internet Relay Chat) - однієї з найстаріших систем (для переважно групового спілкування) у реальному часі.

Дослідники протягом 42 днів відстежували повідомлення у 20 каналах. Тематика спілкування була найрізноманітніша — музика, спорт, бізнес, політика тощо, передає Lenta.ru.

Усього дослідники проаналізували 2,5 мільйона повідомлень за різними тематиками від більш ніж 20 тисяч користувачів.

Науковцям вдалося виявити, що багато закономірностей, відомих для інших типів спілкування, працюють і у випадку IRC.

Окрім того, дослідники встановили, що незважаючи на майже поголовну анонімність спілкування в каналах IRC, значна частина користувачів дотримується правил пристойності.

Так, близько 85 відсотків усіх повідомлень мала нейтральне або позитивне емоційне забарвлення.

При цьому групи, в яких спілкування протікало у такому ключі, зберігали позитивний або нейтральний настрій протягом багатьох тижнів.

Зазначимо, лише кожен сьомий молодий українець може обійтися без Інтернету, третина ж молоді не уявляє життя без віртуального світу.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 2095 | Дата публікації: 16-05-2012 | Додав: adminA | Теги: віртуальний світ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]