Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пн, 29-04-2024
Головна » 2023 » Липень » 29 » Психіатр перерахував перші ознаки шизофренії
13:52
Психіатр перерахував перші ознаки шизофренії


Психіатр перерахував симптоми, які говорять про розвиток у людини шизофренії. За його словами, про цю хворобу може говорити різка зміна поведінки.

Шизофренія — це психічний розлад, який пов’язаний з розладом процесу мислення та емоційних реакцій. Хвороба проявляється слуховими галюцинаціями, параноїдною або фантастичною маренням, а також дезорганізованістю мови та мислення. Однаково небезпечна, як для чоловіків, так і жінок.

За словами фахівця, як правило, дебют шизофренії припадає на вік 15 –18 років і часто минає непоміченим: перші симптоми зазвичай списують на «перехідний вік». Водночас близьких людей мають насторожити різкі зміни у поведінці людини. Наприклад, екстраверт може несподівано стати замкнутим та уникати спілкування.

 «Один із типових сценаріїв при шизофренії: людині здається, що деякі недоброзичливці за нею стежать і підслуховують», – наголосив лікар, додавши, що це привід для того, щоб записатися на прийом до психіатра.

За словами експерта, вчасно призначена терапія дозволяє кожному п’ятому пацієнту з шизофренією досягти тривалої ремісії. Він підкреслив, що за останні роки психіатрія зробила великий крок уперед і тепер спрямована на те, щоб людина з психіатричним діагнозом могла без проблем існувати в суспільстві.

Лікар додав, що у світі на шизофренію хворіють 0,5 – 1,5% від загальної кількості населення. Через те, що не всі люди, які мають проблеми з ментальним здоров’ям, звертаються за допомогою до лікаря, назвати більш точну цифру неможливо.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 120 | Дата публікації: 29-07-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]