Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 01-05-2024
Головна » 2023 » Жовтень » 6 » Проводити огляд грудей навчили роборуку
00:37
Проводити огляд грудей навчили роборуку


Роботизований маніпулятор IRIS зможе провести обстеження грудей та виявити утворення, які можуть вказувати на онкологічні захворювання. П'ять "пальців" роборуки можуть охопити всю молочну залозу що, як заявляють розробники, забезпечить навіть більш ефективне обстеження, ніж звичайна пальпація. Про робота розповіло видання New Atlas, а свою статтю вчені представили на конференції IEEE RO-MAN.

маніпулятор оглядає силіконовий аналог грудей. George Jenkinson / University of Bristol

Як робота навчили оглядати груди?

Кінцівка IRIS для огляду складається з п'яти гнучких «пальців», на яких розміщені датчики тиску. З їхньою допомогою робот визначає силу потрібного натиску, а також отримує зворотний зв'язок, зокрема для того, щоб виявити ущільнення, які можуть вказувати на захворювання.

ілюстрація огляду молочної залози із роботизованою рукою. George Jenkinson / University of Bristol

Після навчання за допомогою моделювання робота випробували із силіконовим аналогом молочної залози, на якій IRIS докладав потрібні зусилля для пальпації. Дослідники вважають, що за допомогою машинного навчання технік лікарів, IRIS допоможе швидко проводити первинні обстеження та запобігати хворобам.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 81 | Дата публікації: 06-10-2023 | Додав: admin | Теги: огляд, груди, роборука | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]