Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2019 » Січень » 8 » Пропонують Ілону Маску свою космічну розробку миколаївські вчені
16:57
Пропонують Ілону Маску свою космічну розробку миколаївські вчені


 

Миколаївські вчені пропонують Ілону Маску свою космічну розробку

Працівники науково-дослідного інституту «Миколаївська астрономічна обсерваторія» (МАО) завершують тестування наукової розробки, яку запропонують відомим світовим фірмам, у тому числі й Ілону Маску. Йдеться про наземну систему спостережень за космічними об’єктами.

«Ми вже підготували лист Ілону Маску з пропозиціями про співпрацю. Річ в тім, що він планує запустити на навколоземні орбіти кілька сотень супутників для зв’язку та Iнтернету. Наразі існує наземна система спостережень за космічними об’єктами – повітряно-космічна оборона Північної Америки (NORAD). Але вона досить дорога. Іншими словами, з’явився попит на новий продукт даного спрямування. А у нас є власне напрацювання, наукова розробка за так званим методом Допплера», — говорить Шульга.

За його словами, вони пропонують Маску розмістити на супутниках малопотужні радіомаяки, які дадуть змогу точно контролювати елементи їх орбіти. Це достатньо просто і коштує недорого.

«У нас є можливість вести спостереження за цими супутниками і надавати інформацію замовнику. Зараз завершується тестування системи. І як тільки ми ще раз все перевіримо, то відправимо свої пропозиції Маску і запропонуємо своє дітище іншим компаніям, наприклад Google, Deimos», — розповідає Шульга.

Також у миколаївців є ще одна наукова розробка для спостереження за апаратами супутникового телебачення — радіоінтерферометр. Одна з найбільших європейських фірм, яка супроводжує телекомунікаційні супутники, вже зацікавилася цією ідеєю.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 550 | Дата публікації: 08-01-2019 | Додав: adminA | Теги: космічна розробка, миколаївські вчені, Ілон Маск | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]