Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2012 » Січень » 26 » Програма для iPad повернула дитині хворій на рак здатність читати та писати
19:21
Програма для iPad повернула дитині хворій на рак здатність читати та писати



45-річний Шон Хорндон з Ессекса створив додаток для iPad, який допоміг його трирічній доньці Айріс, яка постраждала від пухлини мозку та втрати пам'яті, навчитися писати. Розробка вже здобула світову популярність, констатує The Daily Mail.
Додаток називається "Share My ABCs". Він вже продається в Америці, Австралії, Канаді, Китаї, Швейцарії, Малазії, Італії та на Кайманових островах. Програма показує картинки тварин, пов'язані з певними літерами. Також вона дозволяє написати повну назву тварини.
Плюс, слово, об'єкт або текст можна розфарбувати, обвести різними кольорами, зберегти, потім можна відіслати у вигляді електронної листівки. Компанія FundedApps вже вклала в розробку програми 30000 фунтів.
За словами Шона Хорндона, цей додаток допоміг його донечці, чий мозок постраждав у ході 48 тижнів променевої терапії. В результаті лікування дівчинка виявилася прикутою до ліжка, її права половина була паралізована, а пам'ять, увага та інші функції постраждали. Медики передбачали дитині зниження показників IQ на 30 пунктів.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 2089 | Дата публікації: 26-01-2012 | Додав: admin | Теги: Share My ABCs, iPad | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]