Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2022 » Липень » 30 » Продовження терміну експлуатації МКС до 2030 року схвалив конгрес США
00:47
Продовження терміну експлуатації МКС до 2030 року схвалив конгрес США


мкс У Конгресі США дозволили експлуатацію Міжнародної космічної станції (МКС) до кінця десятиліття. Нещодавно схвалений обома палатами американського парламенту законопроект CHIPS and Science Act серед іншого включає положення про подальшу роботу NASA і офіційно дозволяє космічному агентству продовжити діяльність на МКС до 2030 року — якщо не заперечуватимуть закордонні колеги.

CHIPS and Science Act, чиєю головною метою є розвиток виробництва напівпровідників на території Сполучених Штатів, схвалений як Сенатом, так і Палатою представників і тепер, щоб стати законом, потребує лише підпису президента країни Джо Байдена (Joe Biden).

За словами представника NASA, у частині, що стосується діяльності аерокосмічного агентства, обома правлячими партіями підтримано багато ініціатив, включаючи продовження терміну експлуатації МКС до 2030 року.

При цьому життєвий цикл МКС залежить від США не повністю — аналогічні рішення про продовження термінів експлуатації мають ухвалити і відомства інших країн, що беруть участь у проєкті.

Додатково Сенат представив законопроєкт, згідно з яким у 2023 році NASA має отримати рівно стільки коштів, скільки запитувало у влади — $25,97 млрд. При цьому агентству доведеться піти на деякі поступки, включаючи виділення $50 млн на підтримку альтернативного організатора комерційних космічних польотів, крім уже схвалених SpaceX та Boeing. Вважається, що це необхідне розширення можливостей космічної програми.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 176 | Дата публікації: 30-07-2022 | Додав: admin | Теги: США, експлуатація, МКС, конгрес | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]