Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2017 » Травень » 23 » Продадуть за астрономічну суму мішечок з місячним пилом
23:48
Продадуть за астрономічну суму мішечок з місячним пилом


 

Непримітна біла сумка це ретельно зашнурованный мішечок з надзвичайно цінним матеріалом - місячним пилом.

І він буде проданий в липні на аукціоні в Нью-Йорку. Про це повідомляє Mashable.

Та пишуть Українські новини. Ніл Армстронг наповнив цей мішок першими в світі зразками місячних каменів під час місії "Аполлон-11" в 1969 році. Сліди пилу все ще залишаються у цьому мішку, який підписаний написом "Місячний зразок для повернення".

Нью-Йоркський аукціон Sotheby's заявив, що сумка розміром з обідню тарілку може коштувати до 4 мільйонів доларів, коли вона вийде на аукціон 20 липня - у 48-ю річницю першої посадки на Місяць "Аполлона-11".

"Це єдина реліквія, доступна для приватної власності, вона виключно рідкісна", - йдеться на сайті Sotheby's. Ніл Армстронг передав цей мішок в руки вчених в одній з лабораторій у Х'юстоні, однак він не отримав належної уваги і через десятиліття уряд помилково продав сумку разом з іншими пам'ятними речами з космосу.

Ненсі Лі Карлсон, адвокат з Чикаго, купила сумку та інші предмети всього за 995 доларів. Підозрюючи, що в ній міститься щось принесене з Місяця, вона відправила свою сумку в NASA для тестування.

Саме тоді вчені NASA зрозуміли, що вони втратили один з небагатьох мішків місячного пилу в світі. Вони відмовилися його повертати. Карлсон не погодилася з цим, і після тривалої судової боротьби окружний суд США зобов'язав NASA повернути сумку.

NASA заявило, що не буде оскаржувати це рішення, але агентство засмучене з приводу результатів. Вільям Джеффс, представник NASA, заявив, що NASA вважає, що сумка повинна бути виставлена на загальний огляд, бо вона "являє собою кульмінацію масивних національних зусиль, включаючи космонавтів, які ризикували своїм життям, намагаючись здійснити значний акт в історії людства".

Власниця планує пожертвувати частину виручки від продажу на благодійність і заснувати стипендію у своїй альма-матер, Університеті Північного Мічигану.

Мішок з місячної пилом стане яскравою зіркою виставки Sotheby's, присвяченій дослідженню космічного простору, в яку увійдуть також предмети з особистих колекцій астронавтів: підписані фотографії, карти і схеми, інженерні моделі тривимірних об'єктів.

Як повідомляли Українські Новини, науковці NASA знайшли на орбіті Місяця зонд, втрачений 8 років тому.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 904 | Дата публікації: 23-05-2017 | Додав: adminA | Теги: мішечок з місячним пилом, астрономічна сума | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]