Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2015 » Червень » 6 » Процес старіння японським вченим вдалося повернути назад
21:23
Процес старіння японським вченим вдалося повернути назад


 

Можливо, перед нами - перший крок до безсмертя. Вчені з університету міста Цукуба змусили помолодіти культуру людських клітин віком 97 років.

Вчені всього світу вважають: мітохондрії в наших клітинах відповідають за старіння.  Органела, що має власну ДНК часто звана "батарейкою" живої клітини або її "легенями", постійно самовідтворюється і з часом, через накопичення помилок репродукції, мутує і руйнується.

Аналізуючи культури фібробластових клітин віком 12-13 років і 80-97 років, вчені прийшли до висновку: мутації ДНК не настільки сильні, щоб викликати проблеми з клітинним диханням, що спостерігаються у старих клітин. Дослідники припустили, що внаслідок якихось причин, пов'язаних зі структурою самої ДНК, а не її мутацією, у клітин спрацьовує якийсь "перемикач", який і призводить до зменшення клітинної функціональності.

Були виділені два гени, пов'язані з мітохондріальною функціональністю, і вчені спробували включити їх і вимкнути. Експерименти показали, що клітинне дихання передбачувано реагувало на такі зміни.

Обидва досліджуваних гена відповідали за вироблення гліцину. Додавши його в культуру людських клітин 97-річного віку, вчені побачили, що клітинна активність зразка відновилася всього за десять днів.

Експерти відзначають: поки ще рано говорити про "еліксир молодості", але дане дослідження може стати першим кроком людства на шляху до безсмертя.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 1654 | Дата публікації: 06-06-2015 | Додав: adminA | Теги: старіння, японським вченим вдалося, назад | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]