Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 04-05-2024
Головна » 2024 » Січень » 27 » Про успішну кібератаку російської компанії, яка працювала на "оборонку" - в ГУР повідомили
13:25
Про успішну кібератаку російської компанії, яка працювала на "оборонку" - в ГУР повідомили


Сучасна війна – це великою мірою війна технологій. Не тільки російські хакери завдають шкоди українським підприємствам та організаціям. Українські фахівці теж завдають ударів по інтернет-мережах ворога.

Головне управління розвідки (ГУР) повідомило про успішну кібератаку - у росії знищено всю ІТ-інфраструктуру компанії IPL Consulting, яка спеціалізувалася на впровадженні інформаційних систем у російській промисловості.

Зазначається, що ця компанія представила себе як одне з найсучасніших російських підприємств, яке надавало допомогу у впровадженні інформаційних систем до установ, що займаються проектуванням, виробництвом автомобільних та авіаційних компонентів, важким машинобудуванням, виробництвом обладнання та приладів, зокрема в інтересах російського оборонно-промислового. комплексу.

 "Руйнувальну атаку проти IPL Consulting здійснили фахівці ГУР, які проникли у внутрішню мережу компанії та знищили всю її ІТ-інфраструктуру розміром понад 60 терабайт, десятки серверів та баз даних.

Вартість втраченого росією цифрового масиву даних підраховується. В умовах санкційного тиску проти росії, що триває, завданий збиток для ворога - вкрай болючий. Крім того, постраждають десятки компаній рф, які працюють на "оборонку" держави-агресора", - повідомили у ГУР.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 73 | Дата публікації: 27-01-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]