Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2016 » Липень » 1 » Про що говорять кити - вчені дізналися
23:36
Про що говорять кити - вчені дізналися


 

Фахівці з Університету Південної Данії прослухали звуки, які видають кити, і з'ясували, що вони здатні передавати членам своєї зграї певну інформацію. Кожна група кашалотів являє собою єдине ціле.

Портал "Экономические известия" повідомив, що групи мають у своєму розпорядженні певний набір звуків, який використовують при спілкуванні з іншими групами.

Вчені провели дослідження на 7 кашалотах, які мешкають в районі Азорських островів. Вони зробили аналіз видаваних ними звуків. Це так звані коди. Біологи таким чином зареєстрували 21 комбінацію.

288 разів від 4 тварин вчені почули комбінацію з 5 однакових звуків. 2 кита справили серію з 3 однакових сигналів 183 рази. В результаті дослідження у біологів накопичилося 802 повідомлення. Їх видавали тільки 5 китів, решта 2 - мовчали.

Вчені вважають, що таким способом кашалоти повідомляє, що він піднімається до поверхні або опускається на глибину. Також це можуть бути материнські заклики дітей, щоб ті не відставали і трималися поблизу.

Раніше повідомлялося, що лондонські вчені створили нашийник, який перекладає котяче нявкання та трансформує в людську мову.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 1234 | Дата публікації: 01-07-2016 | Додав: adminA | Теги: про що говорять кити, вчені | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]