Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 27-07-2024
Головна » 2024 » Травень » 10 » Про подорож до чорної діри - NASA показало вражаюче ВІДЕО
12:37
Про подорож до чорної діри - NASA показало вражаюче ВІДЕО


NASA опублікувала цікаве відео, що пропонує гіпотетичний погляд на подорож камери до спіралі чорної діри.

Про це повідомляє ЗМІ (проект Styler) з посиланням на NASA Goddard.

Подорож у сингулярність розпочинається з поступового наближення до чорної діри. Перегріті гази поступово зливаються у великий акреційний диск, тоді як починають виблискувати перші силуети фотонного кільця. Шари спотворених зображень прикрашають фотонне кільце, створюючи сюрреалістичний пейзаж космосу, сплетений з гравітаційним захопленням чорної діри.

В міру наближення камери, тканина простору та часу починає викривлятися, досягаючи точки обрію подій. Тут закони фізики остаточно "ламаються".

Подорож розпочинається з експоненційним прискоренням, перетинаючи акреційний диск, фотонне кільце та горизонт подій у парадоксальному розмаїтті.

Створення демонстрації відбувалося протягом п'яти днів. Однак для реалізації цієї роботи на звичайному ноутбуці знадобилося б більше десятиліть безперервних обчислень і рендерингу.

Що таке чорна діра

Чорна діра - це область космосу, де гравітація настільки сильна, що навіть світло не може "втекти" звідти. Це виникає в результаті колапсу масивної зірки або іншого об'єкта внаслідок гравітаційного згортання, коли велика кількість матерії зосереджується в одній точці.

Чорні діри мають кілька характеристик, які роблять їх особливими. Одна з найважливіших - це горизонт подій, в межах якого події вже не можуть вплинути на зовнішній спостерігач. Інша важлива риса - це сингулярність, де матерія стискається до надзвичайної густини і об'єкт змінюється в невловиме точкове утворення.

Чорні діри відіграють ключову роль у вивченні космосу, вони є джерелом великої кількості цікавих явищ, таких як випромінювання Гавкинга і акреційні диски, і залишаються предметом активного дослідження теоретиків і астрофізиків.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 58 | Дата публікації: 10-05-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]