Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Нд, 08-09-2024
Головна » 2024 » Червень » 13 » Про перше у світі збиття дрона бойовим лазером зі штучним інтелектом заявили розробники зі США
09:54
Про перше у світі збиття дрона бойовим лазером зі штучним інтелектом заявили розробники зі США


Forbes інформує: армія США вперше в історії збила безпілотний літальний апарат за допомогою високоенергетичної лазерної зброї. Йдеться про лазерну систему LOCUST від компанії BlueHalo. Керівник відділу військових закупівель Даг Буш зазначив, що армія США використовує лазерне озброєння проти дронів, однак Пентагон поки не підтверджує і не спростовує ці повідомлення.

Генеральний директор BlueHalo Джонатан Манімейкер також утримався від прямої відповіді на питання, чи збив лазер LOCUST дрон у бою, але зазначив, що високопоставлені офіцери Пентагона «аплодували роботі LOCUST, і солдати, які служили поруч, висловили подяку виробнику за захист».

Лазерна система LOCUST є результатом багаторічних зусиль Пентагону, на які було витрачено мільярди доларів. Завдяки сучасним технологіям системи збору даних, наведення та управління променем, LOCUST здатний ефективно знищувати навіть великі дрони.

Особливістю цієї системи є програмне управління променем і вбудований набір інструментів штучного інтелекту, що дозволяє точно ідентифікувати будь-який тип дронів і визначати їх слабкі місця для завдавання максимальних збитків.

Безпілотні апарати широко використовуються у сучасних війнах, зокрема в Україні проти російських окупантів, і успішне застосування лазерів проти БПЛА свідчить про зростаючу важливість тактичного лазерного озброєння для сухопутних військ по всьому світі.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 62 | Дата публікації: 13-06-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]