Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2017 » Лютий » 1 » Про ілюзію із Всесвітом заявила група вчених
19:37
Про ілюзію із Всесвітом заявила група вчених


 

Група вчених заявила про ілюзію з Всесвітом, яку хтось створив для людства. Всесвіт може бути однією великою та складною голограмою, а наше бачення життя в 3D -- просто ілюзія.

Такого висновку дійшли астрофізики в результаті вивчення космічного мікрохвильового фону, що залишився після Великого Вибуху.

Група вчених з університету Саутгемптона разом з колегами з Канади та Італії стверджують, що зображення, яке сприймає наш мозок, можна порівняти з переглядом 3D-фільму в кінотеатрі.

Так само як і фільми ми сприймаємо глибину зображення, навіть якщо і розуміємо, що насправді все відбувається на пласкому екрані. Ідея про голографічний Всесвіт була запропонована ще у 90-х роках.

Згідно з гіпотезою Герарда 'т Гофта, вся інформація, все що ми мислимо, вся наша 3D-реальність разом з часом - насправді міститься на пласкій поверхні та на її кордонах.

У більш широкому сенсі, оскільки Всесвіт здається нам тривимірним, він може мати насправді двовимірну структуру, яка накладена на неймовірно великий космічний горизонт.

"Уявіть собі, що все, що ви бачите, відчуваєте і чуєте у трьох вимірах (і наше сприйняття часу) насправді виходить з плаского двовимірного поля," - сказав Костас Скендеріс, професор математичних наук в Університеті Саутгемптона, якого цитує Independent.

Ідея схожа на звичайну голограму, де тривимірне зображення закодоване в двовимірній поверхні, як, наприклад, в голограмі на кредитній карті. Зазначається, що це дослідження могло б об'єднати два центральних аспекта фізики - загальної теорії відносності і квантову фізику.

"Голографія - величезний стрибок вперед у нашому уявленні про структуру і створення Всесвіту", - сказав професор Скендріс.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 1169 | Дата публікації: 01-02-2017 | Додав: adminA | Теги: Всесвіт, Ілюзія, вчені | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]