Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 24-04-2024
Головна » 2022 » Лютий » 27 » Про 1 млн об’єктів у них нічого не було відомо - вчені нанесли на карту 4,4 млн галактик
13:44
Про 1 млн об’єктів у них нічого не було відомо - вчені нанесли на карту 4,4 млн галактик


Астрономи Даремського університету нанесли на карту більше чверті північного неба за допомогою радіотелескопа Low Frequency Array (LOFAR).

На карту нанесли радіозображення понад 4,4 млн об’єктів. Велика частина з них знаходиться на відстані мільярдів світлових років. Це або галактики, в яких знаходяться надмасивні чорні діри, або молоді зірки.

Щоб створити карту, вчені використовували найсучасніші алгоритми обробки даних на високопродуктивних комп’ютерах. Вони аналізували 3 500 годин спостережень, які займають 8 петабайт – це еквівалентно пам’яті приблизно 20 000 ноутбуків.

галактика Андромеди від Ніколя Лефоде

Нова карта – це найдокладніший огляд неба, на ній з’явилося близько мільйона нових об’єктів, про які раніше не було відомо.

“Вивчення незнайомих явищ це неймовірний досвід. Нова карта складає всього 27% від загального огляду інформації. Але наголошується, що дані допоможуть зробити інші наукові прориви, в тому числі те, як формуються і розвиваються чорні діри”, – говорить Тімоті Шимвелл, астроном з Лейденського університету

Ці дані – важливий крок у розвитку астрофізики. Їх можна використовувати для пошуку широкого спектру сигналів від прилеглих планет або галактик.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 296 | Дата публікації: 27-02-2022 | Додав: adminA | Теги: 4 млн галактик, карта 4, 1 млн об’єктів, вчені | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]