Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2022 » Жовтень » 11 » Призводить до сухості губ дефіцит корисних речовин: як боротися з проблемою
13:06
Призводить до сухості губ дефіцит корисних речовин: як боротися з проблемою


Якщо ви зіткнулися із сухістю губ, не поспішайте купувати косметичні засоби, найчастіше ця проблема пов'язана з харчуванням

Сухі губи можуть сигналізувати про дефіцит вітамінів

Багато хто думає, що сухі губи це лише косметична проблема, проте це далеко не так. Тріщини на губах можуть сигналізувати про дефіцит корисних речовин в організмі.

Багато хто думає, що поганий стан губ викликано неправильним доглядом, проте найчастіше справа в харчуванні. Якщо ви помітили на губах тріщини, не поспішайте купувати зволожуючі бальзами та лікувальні помади, краще перегляньте своє харчування.

Найчастіше губи починають тріскатися через гіповітаміноз. Зазвичай за цієї проблеми спостерігається дефіцит кількох речовин.

Вітаміни А та Е

Вони є антиоксидантами, які зміцнюють імунітет, запобігають окислювальному стресу. Дані вітаміни допомагають тканинам регенеруватися, за рахунок чого судини, шкіра, волосся та нігті залишаються в тонусі.

Вітамін К

Цей вітамін стимулює ріст кісткової тканини, а також сприяє згортанню крові. При дефіциті вітаміну К на губах утворюються синці і вони тріскаються.

Залізо

Організм не може сам виробляти цю речовину. Залізо відповідає за транспортування кисню до м'язів, що позитивно впливає на роботу щитовидної залози, допомагає засвоюватись вітамінам групи B.

Якщо заліза не вистачатиме, то з ймовірністю почне розвиватися анемія. У цьому випадку губи завжди будуть сухими, покритими тріщинами.

Вітаміни групи B

На стан волосся, шкіри та нігтів впливає рівень вітамінів В2, В7 та В12. Якщо їх буде мало, то в куточках рота з'являтимуться ранки, надриви. По всій поверхні губ утворюватимуться кірки.

Всі ці речовини повинні надходити в організм постійно. У такому разі стан губ не погіршуватиметься ніколи.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 196 | Дата публікації: 11-10-2022 | Додав: adminA | Теги: проблема, дефіцит корисних речовин, сухість губ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]