Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2021 » Вересень » 10 » Природні притулки від радіації знайшли на Марсі вчені
00:12
Природні притулки від радіації знайшли на Марсі вчені


марс притулок На поверхні Марса міститься колосальна кількість небезпечної для життя радіації, проте на цій планеті існують природні притулки - пагорби, які здатні укрити людину від впливу небезпечних для життя високоенергетичних частинок, що надходять з космосу, повідомляє https://m2.sm.ua/.

Для людей марсіанська радіація становить смертельну небезпеку. Щоб захистити себе, потенційним дослідникам Червоної Планети знадобиться притулок, який їм доведеться або привезти з собою, або якось побудувати.

Нове дослідження з використанням даних Марсіанської наукової лабораторії (MSL) Curiosity показало, що особливості природного ландшафту Марса можуть забезпечити деякі укриття від радіації. Зокрема, марсіанські пагорби забезпечують захист від часток високої енергії з космосу.

Марсіанська наукова лабораторія була висаджена на поверхню планети ще в 2012 році. З того часу вона займається виявленням, а також виміром рівня радіації, оцінює небезпеку, яку дане випромінювання може становити для різних типів життя, в тому числі і мікробів.

Марсохід Perseverance в рамках дослідницької місії Національного управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору США готується добути вже другий зразок марсіанського ґрунту. Марсохід Perseverance був доставлений на Червону планету разом з вертольотом Ingenuity в рамках дослідницької місії Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) 18 лютого цього року, після майже 7 місяців польоту. Perseverance має зібрати на Марсі зразки породи, які на Землю вивезе спеціальна спільна місія Європейського космічного агентства (ЄКА) і NASA. Її планують відправити до Марса не раніше 2026 року.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 292 | Дата публікації: 10-09-2021 | Додав: admin | Теги: Притулок, радіація, марс | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]