Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2017 » Травень » 31 » Приголомшили світ своєю знахідкою морські біологи
23:34
Приголомшили світ своєю знахідкою морські біологи


 

Істоту упіймали на чотирикілометровій глибині

40-сантиметрову рибу без очей, яку останній раз у природі бачили в 1873 році, виявили австралійські біологи біля узбережжя континету, на південь від Сіднею.

Експерти використовували сіті, сонар і глибоководні камери для вивчення району від північної Тасманії до центральної частини штату Квінсленд, що отримав назву "найнезвіданіше середовище на землі".

Тривалий час ця істота вважалася вимерлою, тож знахідка буквально приголомшила вчених, передає Sun.

Її упіймали на глибині близько чотирьох кілометрів. До якого виду вона відноситься, дослідники поки що не можуть точно сказати.

За словами Тіма О'Хари, керівника експедиції, до якої увійшли 27 фахівців у різних галузях науки, риба виглядає дивною, оскільки зачатки її очей знаходяться під шкірою.

Крім дивовижної риби, австралійські дослідники виявили ще кілька істот, раніше не відомих науці. Серед них – риби, які вміють стояти на дні на трьох плавниках, риби зі світлочутливими пластинами, а також різні краби і морські черв'яки.

Науковці також поскаржилися на високий рівень забруднення морських глибин різноманітним непотребом, у тому числі великою кількістю пластику.


За матеріалами Новини науки
Переглядів: 1203 | Дата публікації: 31-05-2017 | Додав: adminA | Теги: знахідка, морські біологи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]