Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Нд, 05-05-2024
Головна » 2023 » Серпень » 23 » При епілептичному припадку - три основні дії допомоги
14:32
При епілептичному припадку - три основні дії допомоги


Найнебезпечнішим під час нападу є безконтрольна поведінка з боку хворого. Тому основною допомогою, яку ви можете надати людині з епілептичним припадком, – не дати їй себе покалічити. При падінні відбувається скорочення багатьох груп м’язів, тому людина починає битися головою об землю, частіше обличчям.

1. Зафіксуйте час початку припадку (або час, коли ви побачили людину з припадком). Перше, що потрібно зробити, – підкласти під голову людини згорнуту куртку або м’яку сумку, щоб пом’якшити травми голови. Не потрібно намагатися перенести її в більш зручне, на думку сторонніх спостерігачів, місце. Зайва травма ні до чого. Також не слід намагатися утримати голову хворого від клонічних судом.

2. Далі необхідно перевірити, чи немає в роті у людини знімних протезів, гострих або інших предметів, здатних пошкодити слизову оболонку рота або викликати напад задухи, перекривши вхід в гортань. Найчастіше при епілептичному припадку можна прикусити або відкусити язик. Не слід намагатися вкласти в рот людині залізні предмети, щоб уникнути попадання уламків зубів в дихальні шляхи. Досить туго згорнутої серветки або чистого шматка тканини, затиснутого між корінними зубами. Ні в якому разі не можна засовували тканину типу “кляпу”. Це викличе ще більший спазм гортані аж до зупинки дихання.

3. Якщо припадок триває більше 5 хвилин, а людина не приходить до тями і не відповідає на питання, необхідно викликати швидку допомогу. Також зателефонувати за номером 103 слід, якщо ви бачите важку травму, нанесену під час припадку.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 111 | Дата публікації: 23-08-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]