Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2019 » Березень » 5 » Пов’язано з умінням мозку синхронізувати звуки освоєння іноземних мов - вчені
17:51
Пов’язано з умінням мозку синхронізувати звуки освоєння іноземних мов - вчені


 

 

Освоєння іноземних мов пов’язано з умінням мозку синхронізувати звуки — вчені

Вчені розкрили секрет успішного вивчення мов. Виявилося, що люди, чий мозок легко синхронізує мовленнєві ритми зі звуковими, краще засвоюють нові мови.

До свого експерименту вчені з Університету Барселони залучили 55 осіб. У рамках дослідження учасникам необхідно було слухати аудіозапис, в якому склади звучали у чітко заданому ритмі. Під час програвання запису їм треба було в такт вимовляти пошепки «tah». Поступово гучність збільшували до такого рівня, за якого учасники не чули свого голосу. Результати дослідження розділили піддослідних на дві групи за рівнем синхронізації. Про це йдеться в журналі Nature Neuroscience, передає naked-science.

Після цього вчені направили всіх учасників на дифузійну спектральну томографію, щоб дослідити будову білої речовини. Отримані дані показали, що у піддослідних із високими рівнем синхронізації звуків є набагато більше нейронних зв’язків між областями відтворення та сприйняття мови. Подальша магнітоенцефалографія (візуалізація магнітних полів, які виникають під час електричної активності мозку) продемонструвала, що мозок учасників із вищими показниками краще реагує на стимули.

Потім вчені провели останній дослід, під час якого 44 піддослідні мали вивчати вигадану мову. Особи із хорошою синхронізацією звуків продемонстрували значно вищі результати, аніж інша група.

Дослідники вважають, що такі тести можна буде використовувати для аналізу когнітивних здібностей дітей і діагностики нейродегенеративних захворювань.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 712 | Дата публікації: 05-03-2019 | Додав: adminA | Теги: освоєння іноземних мов, вчені, уміння мозку синхронізувати звуки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]