Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2016 » Січень » 22 » Популярну версію про будівництво єгипетських пірамід вчені спростували
22:17
Популярну версію про будівництво єгипетських пірамід вчені спростували


 

Єгипетські вчені дійшли до висновку, що піраміди були побудовані не рабами, як вважає багато істориків, а вільною робочою силою.

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на головного археолога країни Захі Хавасса, пише Кореспондент.

За його словами, вчені нещодавно виявили могили вільнонайманих робітників - поруч із самими пірамідами фараонів. Вік поховань - понад чотири з половиною тисячі років.

"Рабам такого [спочиває поруч з правителями] б не дозволили", - уточнив Хавасс. За його словами, це спростовує поширену версію про те, що піраміди будували раби. У знайдених могилах і гробницях поховані люди, що будували усипальницю фараонам Хуфу і Хафре.

Вона розташована недалеко від відомих в усьому світі пірамід у Гізі. На стінах деяких знайдених могил навіть написані слова "друзі Хуфу", що також не могли б зробити прості раби.

Археологи знайшли свідчення того, що місцеві фермери постачали ремісників, які працювали над пірамідами, продовольством, за що їх, у свою чергу, звільняли від податків.

Іншими словами, як відзначають фахівці, всі ці люди "брали участь в національному проекті". За словами вчених, одночасно на будівництві було зайнято до 10 тисяч чоловік. При цьому кожен будівельник працював змінами по три місяці.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 1783 | Дата публікації: 22-01-2016 | Додав: adminA | Теги: версія про будівництво єгипетських , вчені | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]