Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2019 » Травень » 10 » Попереджають про зникнення бананів вчені
20:15
Попереджають про зникнення бананів вчені


 

Вчені попереджають про зникнення бананів

Вчені попереджають, що через стрімке поширення грибкової хвороби кількість бананів на нашій планеті може суттєво зменшитися. Відповідно, це призведе до їх суттєвого подорожчання. А боротися з грибком, який знищує банани, поки що дорого.

Про це повідомляє Еспресо з посиланням на CNN, передає Соцпортал.

Потепління призводить до поширення грибкової хвороби, яка пошкоджує листя бананів. Через це кількість плодів стрімко в кількох країнах зменшується

Грибкова хвороба сигатока пошкоджує листя рослин, тому на них виросте в декілька разів менше бананів. Таким чином, кількість плодів може зменшитися до 80% через інфікування грибком.

Крім того, це може спричинити подорожчання бананів.

Адже попит на них залишається стабільним. До того ж, щоб боротися з інфекцією, використовують велику кількість протигрибкових спреїв, які коштують чимало.

- Це дуже дорого, обходиться Коста-Риці близько $100 млн на рік, - пояснює викладач мікробної екології Університету Екстера Ден Беббер.

Вперше чорну сигатоку помітили в Гондурасі. З того часу вона поширилася в Бразилії, на Карибських островах, Гренадинах і Пуерто-Рико. Наразі грибок знайшли ще в Флориді.

З 1960-х років ризики зараження бананів цією хворобою зросли на 44.2% у районах Латинської Америки й Карибських островів.

Це пов’язано зі збільшенням вологості й зміною температури, які спричинило глобальне потепління.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 735 | Дата публікації: 10-05-2019 | Додав: adminA | Теги: зникнення бананів, вчені | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]