Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2005 » Травень » 26 » Полуниця - ідеальний засіб, що зупиняє старіння
22:41
Полуниця - ідеальний засіб, що зупиняє старіння


Полуниця - ідеальний засіб, що зупиняє старіння Полуниця здатна загальмувати процес старіння і захистити від раку, тому що ця ягода підвищує рівень антиоксидантів в крові.

Антиоксиданти, як відомо, борються з окислювальним стресом, знижуючи ймовірність появи раку, діабету і хвороб серцево-судинної системи. Іспанські та італійські вчені під керівництвом доктора Мауріціо Біттіно протестували властивості полуниці на 12 здорових добровольцях. Їх годували по 500 грамів полуниці протягом двох тижнів.

Після 4, 8, 12, 16 днів і через місяць були зібрані зразки крові добровольців. Виявилося, полуниця не тільки підвищує рівень антиоксидантів в крові, але і допомагає запобігти гемоліз (руйнування) червоних кров'яних клітин.

Співробітники Політехнічного університету Марке і Університету Гранади стверджують, що сила полуниці полягає у високій концентрації фенольних сполук, що володіють антиоксидантними властивостями. При цьому організм відчуває стрес у міру старіння, під час тренувань, пологів.
Найближчим часом дослідники хочуть з'ясувати, чи можна знизити порції полуниці (до 200-150 грамів) без втрати ефективності та в яких сортах полуниці більше антиоксидантів.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 2133 | Дата публікації: 26-05-2005 | Додав: admin | Теги: старіння, полуниця | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]