Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2016 » Листопад » 17 » Показали найкруглішу зірку Галактики вчені
20:43
Показали найкруглішу зірку Галактики вчені


 

Група астрономів під керівництвом Лорана Гізоном з Інституту Макса Планка і Геттінгенського університету виявили зірку, яка на даний момент вважається найкруглішим об'єктом у нашій галактиці.

У порівнянні з зіркою, Земля не є круглим об'єктом. Адже наша планета обертається один раз за добу і має діаметр на екваторі 12,756.27 кілометрів і 12,713.56 кілометрів на полюсах. Це означає, що екватор випирає приблизно на 42.77 кілометрів.

Сонце, яке крутиться раз на 27 днів має більш круглішу форму, - передає "fainaidea".

Команда Гізоном каже, що нова зірка Kepler 11145123 проходить свій оборот за дев'ять днів, але при цьому вона найкругліша з усіх зірок і планет.

Вона розташована на відстані 5 тисяч світлових років від Землі.

За словами астрономів, кругліше цієї зірки можуть бути тільки штучно створені кремнієві кульки.

Вченим вдалося зробити чіткі фото зірки, оскільки вона дуже яскрава за рахунок того, що вона періодично стискається та розширюється.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", вчені продовжують оприлюднювати нові теорії вимирання всього живого на нашій планеті. Найбільш вірогідним є зникнення людства через свою шкідливу діяльність.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 1201 | Дата публікації: 17-11-2016 | Додав: adminA | Теги: найкругліша зірка Галактики, вчені | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]