Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2012 » Березень » 5 » "Подаруй музею експонат"- сліди дитинчати птеродактиля знайшли на Дніпропетровщині
20:46
"Подаруй музею експонат"- сліди дитинчати птеродактиля знайшли на Дніпропетровщині



У місті Павлограді на Дніпропетровщині знайшли сліди дитинчати птеродактиля. Про це заявили співробітники Павлоградського історико-краєзнавчого музею, повідомляє ТСН.

Якщо палеонтологічна експертиза підтвердить, що це справді "рештки" птеродактиля, це може стати революційним відкриттям, адже раніше науковці заперечували проживання летючих ящерів на території України.

Як розповіли павлоградські краєзнавці, в їхні руки потрапив фрагмент гірської породи з відбитками, можливо, доісторичної рослини і рептилії – птеродактиля.

Знахідку зробив гірник Юрій Сащенко. Сталося це багато років тому, і весь цей час сенсація зберігалася в будинку у шахтаря як унікальний викопний сувенір.

"Точно сказати, в якому році це сталося, я не можу. Але знаю, що в 90-х", - розповів Юрій.

За його словами, знахідку він зробив, коли працював на шахті "Благодатна".

"Коли після виїмки вугілля ми стали зачищати забій, мені на очі потрапив шматок породи, розміром з газету і завтовшки приблизно 10-15 см. І на ньому був відбиток чи то якоїсь рослини, чи то павучка. Це потім я помітив, що на самому краю є ще один невеликий слід, схожий на відбиток рептилії", - розповів Юрій.

Зазначимо, надбанням павлоградських істориків і всієї місцевої громадськості археологічна знахідка Юрія Сащенко стала зовсім недавно.

До свого 50-річчя Павлоградський історико-краєзнавчий музей організував серед мешканців Західного Донбасу акцію "Подаруй музею експонат". І сім'я Юрія Сащенка відгукнулася.

"Звичайно, мені хочеться, щоб припущення про птеродактилів підтвердилися", - зізнався Сащенко.

Місцеві краєзнавці-ентузіасти впевнені, що цей відбиток залишила істота, що жила 200-300 млн років тому. І, на їх думку, судячи зі скам'янілою скелету, ця істота була колись пташеням птеродактиля.

Нагадаємо, що в Ялті в зоопарку з'явилася двоголова змія-альбінос. Така рептилія народжується одна на мільйон особин. Цікава, унікальна тварина: дві голови, два мозки, один живіт. Одна голова домінує, друга - більш пасивна.



За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 1874 | Дата публікації: 05-03-2012 | Додав: adminA | Теги: на Дніпропетровщині знайшли рештки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]