Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2021 » Червень » 6 » Почала обертатися швидше Земля: чи є загроза для населення планети
17:56
Почала обертатися швидше Земля: чи є загроза для населення планети


Швидкість обертання ніколи не була однаковою

Для нас доба — це 24 години або 86 400 секунд. Власне саме за такий проміжок часу мала б наша планета обертатися, проте Земля  здійснює повний оберт навколо своєї осі за 23 години 56 хвилин й 4 секунди. Цікавим фактом лишається те, що ці дані відрізняються час від часу.

Раніше цифри зменшувались, але останнім часом вони повільно, але зростають. Вчені з'ясували, приблизно 600 млн років тому доба становила 21 годину. А це означає, швидкість обертання сповільнюється на 1,8 мілісекунди кожних 100 років. Причиною таких змін є гравітаційний вплив Сонця та Місяця.  Сейсмічна активність, обледеніння, погода, океани і магнітне поле Землі також можуть впливати на тривалість дня.

Минулого року науковці дійшли до висновку, що Земля зараз обертається швидше, ніж 50 років тому. Чинниками впливу можуть бути танення льодовиків або ж  накопиченням чималої кількості води в резервуарах північної півкулі. Вчені заспокоюють жителів планети, вони переконані, що Земля почне знову сповільнюватися в майбутньому.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 357 | Дата публікації: 06-06-2021 | Додав: adminA | Теги: обертання швидше, загроза, земля | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]