Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2023 » Квітень » 27 » Після скарг фермерів Баварія спростила відстріл вовків
15:45
Після скарг фермерів Баварія спростила відстріл вовків


Влада німецької землі Баварія заявила в середу, що хоче полегшити відстріл вовків після того, як фермери поскаржилися на те, що їхня худоба на альпійських пасовищах стає здобиччю хижаків. Про це пише Associated Press.

Баварський прем’єр Маркус Зьодер заявив, що адміністрація його землі прийняла указ, який дозволяє мисливцям проводити загальний відстріл у місцевості, де вовк убив одну сільськогосподарську тварину. Відстріл більше не повинен обмежуватися конкретним вовком, відповідальним за вбивство.

Цей крок обурив захисників природи, деякі з яких звинуватили Зьодера в перебільшенні проблеми, щоб заручитися підтримкою свого консервативного Християнсько-соціального союзу напередодні державних виборів у жовтні.

Регіональний депутат від опозиційних соціал-демократів Флоріан фон Брунн звинуватив Зьодера в «розпалюванні страху» щодо вовків і спрогнозував, що природоохоронні правила Європейського Союзу призведуть до того, що указ буде скасовано в суді.

Зьодер відкинув занепокоєння щодо захисту вовків, які в останні роки повернулися в різні частини Німеччини після десятиліть зусиль з їх збереження.

"Вовку тут не місце", – сказав він журналістам під час візиту до Обераудорфа, що поблизу австрійського кордону, додавши, що альпійське сільське господарство важливіше за захист хижака.

Він також звернув увагу на іншу потенційну загрозу для худоби і людей – бурих ведмедів, які повернулися в Альпи.

Раніше у Швеції протягом місяця відстріляли 54 вовків – найбільше у новітній історії країни; довкола теми тривають суперечки захисників довкілля та мисливців.

Також у Швеції видали більш ніж удвічі більше дозволів на відстріл рисей, аніж у попередні роки, що знову збурило частину природозахисної спільноти.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 108 | Дата публікації: 27-04-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]