Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 19-09-2024
Головна » 2024 » Вересень » 4 » Після 60 років пошуків NASA підтвердило існування електричного поля Землі
20:45
Після 60 років пошуків NASA підтвердило існування електричного поля Землі


NASA нарешті виявило електричне поле Землі, гіпотеза про існування якого з'явилась понад 60 років тому. Це відкриття допоможе пояснити, як атмосфера нашої планети взаємодіє з космічним простором.

Про це повідомляє Space.

Глін Коллінсон, головний дослідник місії Endurance в Центрі космічних польотів Годдарда NASA, зазначив, що це поле є настільки ж важливим для планети, як гравітація та магнітне поле.

Історія відкриття електричного поля Землі

У 1960-х роках кілька космічних апаратів, що пролітали над полюсами Землі, виявили потік частинок, які тікають з атмосфери в космос на надзвукових швидкостях. Проте, через технологічні обмеження, науковці не могли підтвердити наявність цього поля, яке є невидимим та дуже слабким.

Місія Endurance

У 2016 році команда Коллінсона розпочала розробку спеціалізованих датчиків для вивчення цього явища. У травні 2022 року одна з суборбітальних ракет із приладами була запущена з ракетного полігону на острові Шпіцберген в Норвегії, де ідеальні умови для дослідження полярного вітру. Ракета досягла висоти 768 кілометрів і зібрала дані, які підтвердили існування електричного поля.

Вплив відкриття електричного поля Землі

Виявлення електричного поля Землі має велике значення для розуміння еволюції нашої атмосфери та її взаємодії з космосом. Це поле також може бути присутнім на інших планетах, таких як Венера та Марс. Подальші дослідження допоможуть вченим розкрити більше інформації про роль цього поля у формуванні планет і їх атмосфер.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 28 | Дата публікації: 04-09-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]