Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2017 » Лютий » 8 » Підготовка дитини до школи: дитячий садок або сім'я
22:11
Підготовка дитини до школи: дитячий садок або сім'я


Багато хто з батьків задаються питанням де виховувати своїх дітей, дома або в дитячому садочку. Особливо це стосується батьків, чиї діти дужи багато часу хворіють. На жаль, сучасні роботодавці, дуже негативно відносяться до відсутності робітника, навіть за причини хвороби дитини. В данній статті ми намагалися дати корисні поради для турботливих батьків.

Дуже складно правильно і багатогранно розвинути дитину, адже це дуже різносторонній процес. Він складається з двох складових: виховання і навчання. 

Якщо зупинятися на навчанні, то в родині при правильному підході реально дати дитині відповідні знання, але далеко не всі. Можна купити дитячі книги, але без гарного вчителя Ваші старання будуть марними. В освітньому дошкільному закладі для цілісного, доступного сприйняттю дитини навчання використовується база. Вона напрацьована роками. У ній представлені наочні і технічні посібники (зошити для 1 класу), велика кількість допоміжного матеріалу, бесіди з цікавими людьми, пізнавальні екскурсії і т. д.

Існують методики навчання, коли діти, які мають прогалини в знаннях і уміннях, прагнуть бути нарівні з іншими вихованцями. Розширення та активізація словникового запасу також буде відбуватися швидше, ніж удома, через наявність колективу і постійного спілкування. Таку важливу сферу діяльності, як фізичне виховання виконати повністю в домашніх умови практично неможливо. Заняття з фізичного виховання та образотворчого мистецтва, і ручна праця - все це здійснюють фахівці, які пройшли навчання.

У дітей розвивається творче мислення з моменту вступу на поріг дитячого садка, Його роботи виставляються на загальний огляд (інші діти, батьки); це стимулює його до того, щоб намагатися, прагнути до визнання. Такий вид діяльності, як гра, вдома теж важко здійснимо. Особливо це стосується розвиваючих сюжетно - рольових ігор, колективних ігор. 

Що стосовно виховання, то такий серйозний його етап, як підготовка до навчання в школі, що складається з різних факторів, а саме: виховання колективізму, вміння спілкуватися, дисципліни і т. д.

Одним словом, вміння жити в суспільстві - також в родині не виконаємо. І це потрібно розуміти батькам.  Таким чином, вибір залишається за батьками, яким необхідно визначити рівень знань і умінь своєї дитину (самим або з допомогою педагога-психолога) і вирішити, де дитина буде найбільш повно розвиватися: вдома чи в дитячому садку.

Інтернет-магазин - замовити.укр.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 1492 | Дата публікації: 08-02-2017 | Додав: Nata | Теги: Розвиток дитини дома або в дитячому | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]